Geschiendenis van het Domein

Er was eens, La Faisanderie… aan de rand van een betoverd bos, een huis waaruit een rookpluim ontsnapte en waar het knetteren van het vuur in de open haard voor gezelligheid zorgde. Emilienne was aardappelen aan het schillen terwijl ze wachtte op haar man Roger die terugkwam van zijn dagelijkse wandeling in het bos. Nadat hij gecontroleerd had of de eiken,dennen en lariksen in goede gezondheid verkeerde, stopte de jachtopzichter met een glimlach om de fazanten te voeden die hij grootbracht.

In het weekend kwamen familie en vrienden aan, opgewonden over het zondagse feest dat de gastheren voor hen in petto hadden. De wijn stroomde in de lege glazen, de gesprekken vloeiden, en de geur van de maaltijd maakte plaats voor de geur van honing en tabak. En zo gingen de jaren van traditie en gezelligheid voorbij…. Vandaag lijkt het huis aan de rand van het bos vrij leeg, maar in de verte klinkt nog steeds gelach en het flapperen van de vleugels van de fazanten.

Het Domaine de la Faisanderie heeft vooral de wens om de ziel terug te geven aan de plek. Om de naam levendig te houden, ver van de connotatie met de jacht. Wij willen het tegenovergestelde doen door u een plek te laten ontdekken waar het bos behouden blijft, waar de dieren vrij rondlopen en waar de ongewone accommodatie de natuur zoveel mogelijk respecteert. Wij willen een eco-verantwoordelijke filosofie installeren, zowel in de constructie, in het onthaal, in de producten die wij aanbieden als in de manier waarop onze gasten zich gedragen.

Want een plaats en bepaalde tradities behouden is goed, maar je aanpassen aan de tijd en de ecologische behoeften is nog beter.

La maison du Domaine de la Faisanderie
Souvenirs à la Faisanderie
Souvenir de balade à la Faisanderie
Scroll naar boven